Krystol Mortar Admixture™ (KMA)

(Adalékszer vakoló és falazóhabarcsokhoz és betonkozmetikai anyagokhoz)
TERMÉK KÓD: K-309

LEÍRÁS

KMA egy olyan porszerű megjelenésű adalékszer, mely speciálisan falazó és vakoló cementhabarcsok és a velük épített falazatok tartós vízzáróságának biztosítására lett kifejlesztve. KMA-t gyakran használják talajvíz szigetelőlemezek helyett kerámia alapú falazatoknál.
KMA a Kryton különleges és már sokat bizonyított Krystol® technológiáját alkalmazza, mely kémiai reakcióba lép a vakolatban található vízzel és a hidratálatlan cementrészecskékkel. A reakció eredményeként tűszerű kristályok milliói szövik át a vakolat és a falazat pórusait és mikrorepedéseit.
Krystol® technológia segítségével egyszerűbb és olcsóbb a legkiválóbb minőségű vízzáróság elérése, melynek további előnye az "öngyógyító" képessége. Ennek köszönhetően a falazat esetleges mozgásaiból, vagy egyéb külső hatások miatt keletkező mikrorepedéseket néhány napon belül elzárja még tartósan magas talajvíznyomás mellett is.

JELLEMZŐI

LEGFONTOSABB ELŐNYEI

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

FIZIKAI TULAJDONSÁGAI

Megjelenés Világosszürke (majdnem fehér) por
Halmazsűrűség (g/cm³) 0.7
pH (vízben elkeverve) 12

FELHASZNÁLÁSI JELLEMZŐI

Vízszükséglet csökkentés

KMA kb. 5 %-kal csökkenti a habarcskészítés vízigényét megtartva a habarcs bedolgozhatóságának tulajdonságait. A víziggény csökkentése elsősorban nagyobb nyomószilérdság elérését eredményezi, csökkenti a zsugorodást és a repedezést. Ezek mértéke nagyban függ a habarcs egyéb összetevőitől.

A MEGSZILÁRDULT HABARCS TULAJDONSÁGAI

Vízfelvétel

BS EN 480-5 – szerinti kapilláris vízfelvételi vizsgálat. A 2 tömegaszázalék KMA-t tartalmazó megszilárdult habarcsminták vízfelvétele a kontrollminták 50 %-a volt.

VÍZZÁRÓSÁG

DIN 1048: Part 5 – szerinti áteresztőképesség vizsgálat.

A 2 tömegaszázalék KMA-t tartalmazó habarcsmintákat és kontrollmintákat 10 napon keresztül 0,5 MPa víznyomásank tették ki. A KMA-t tartalmazó minták nem mutatták sem szivárgásnak, sem átnedvesedésnek jelét.

FELHASZNÁLÁS

Felhasználási területtől és felhordási módtól függően a részletes felhasználási utasítások szerint.

A KMA-t a habarcs cementmennyiségének 2 tömegszázalékában kell adagolni. Ha az adagolás a munkaterületen történik, ökölszabályként alkalmazható az 1liter KMA minden 40 kg cementhez elv. Ezt homogénen el kell keverni a habarcsban. Az adalékszer hatását a megfelelő utógondozás nagyban befolyásolja.

KORLÁTOZÁSOK

A KMA hatékony vízszigetelő megoldás merev falazatok esetén. Nem alkalmazható olyan szerkezeteknél, ahol a vakolatot változó dinamius tehelések, vagy rendszeres mozgások érik. Egyeztessen Kryton képviselőjével az esetleges speciális felhasználási területek kérdésében.

BIZTONSÁG

Felhasználás előtt olvassa el a termék biztonsági adatlapját. Csak szakemberek használják. A teremék vízzel, vagy verejtékkel keveredve maró hatású. Ne kerüljön szembe, vagy bőrfelületre. A még száraz port ne lélegezze be. A használatánál hosszúujjú felső és hosszúnadrág, védőszemüveg és gumikesztyű használata kötelező. A KMA-val kezelt habarcsokat a hagyományos habarcsokra vonatkozó biztonsági előírások szerint kell alkalmazni.

CSOMAGOLÁS

FELHASZNÁLHATÓSÁG

KMA szavatossági ideje a gyártástól számított 24 hónap. Megkezdett vödör esetén a megnyitástól számított 4 hónapon belül használható fel.